Χαρτογράφηση σπηλαίου στην Κορφιώτισσα Ξυλοκάστρου

Χαρτογράφηση σπηλαίου στην Κορφιώτισσα Ξυλοκάστρου

Το Σαββατοκύριακο 16 &17 Μαΐου οργανώθηκε από τον ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο αποστολή χαρτογράφησης ενός  οριζόντιου σπηλαίου πλησίον του χωριού Κορφιώτισσα σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Ξυλόκαστρου.
Η σπηλιά ήταν γνωστή στους ντόπιους με το όνομα Μουγκρισμένη λόγω του αντίλαλου που προκαλούσαν οι μεγάλες της αίθουσες και ειχε εξερευνηθεί στις 29/9/2013 από τους σπηλαιολόγους Γιώργο Καρατζήμα , Δημοσθένη Μήτσιο και Νίκο Ακριβιάδη . Ο εντοπισμός της έγινε τότε με την βοήθεια των ντόπιων και πιο συγκεκριμένα με τον Νίκο Γιαννόπουλο και το θείο του Γιάννη Αναστασόπουλο.

Η σπηλιά φωτογραφήθηκε και χαρτογραφήθηκε πλήρως στις 16/5/15 από τα έξι μέλη του συλλόγου που συμμετείχαν στην αποστολή .

Η διαμονή έγινε πάνω από το επιβλητικό φαράγγι της Φόνισσας και η Κυριακή αφιερώθηκε στην εξερεύνηση τριών ακόμα σπηλαιωμάτων που όμως δεν απέδωσαν κάτι αξιόλογο.

Την χαρτογράφηση ανέλαβαν οι Βασίλης Τριζώνης, Γιώργος Καρατζήμας και Δημοσθένης Μήτσιος και την φωτογράφιση οι Βασίλης Αθανασόπουλος, Νίκος Ακριβιάδης και  Κώστας Βασιλείου.

Καρατζήμας Γιώργος

IMG_3271r_Mougkrismenh IMG_3387r_Mougkrismenh IMG_3266r_Mougkrismenh IMG_3370r_Mougkrismenh IMG_3349r_Mougkrismenh IMG_3330r_Mougkrismenh IMG_3321r_Mougkrismenh IMG_3311r_Mougkrismenh

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021