ΜΗΛΕΑ

ΜΗΛΕΑ

Το Σαββατοκύριακο 10-12 Οκτώβρη, 8 μέλη του Συλλόγου βρέθηκαν στο Κάδι Ευβοίας με σκοπό να ξαρματωθεί η Καταβόθρα Μηλέα, που βρίσκεται στα Κοτύλαια Όρη.

Το σπήλαιο αρματώθηκε τέλη Αυγούστου και το επισκέφθηκαν πολλά μέλη τόσο του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. όσο και άλλοι σπηλαιολόγοι. Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων εμπόδισαν το μάζεμα των υλικών. Η διαμονή έγινε σε σπίτι μέλους του συλλόγου στην Κύμη, ενώ άλλο μέλος μας είχε διαθέσει ένα βανάκι για να κουβαλήσουμε όλα τα υλικά.

Το Σάββατο στις 9 το πρωί ομάδα δύο ατόμων μπήκε στη σπηλιά για να σκάψει το σιφώνι που βρίσκεται περίπου στα -70m το οποίο ήταν κλειστό από φερτά υλικά. Μετά από μια ωρα σκαψίματος κατάφεραν να ανοίξουν το σιφόνι σε ικανοποιητικό ύψος ώστε να χωράμε να περάσουμε άνετα. Στις 11.30 περίπου η ομάδα ξαρματώματος 6 ατόμων μπήκε στη σπηλιά και στις 20:30 βρίσκονταν πάλι στην είσοδο της με 9 σακίδια με υλικά!

Το σπήλαιο φτάνει στα -270m και ήταν αρματωμένο μέχρι τα -250m περίπου. Από τα 150m και μετά η παρουσία του νερού είναι έντονη και η θερμοκρασία είναι γύρω στους 7οC.

Θα ακολουθήσουν αποστολές εξερεύνησης, φωτογράφησης και χαρτογράφησης του σπηλαίου!

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021