Σπήλαιο πηγών Αγγίτη (Μααράς) 9-13 Οκτωβρίου 2015

Σπήλαιο πηγών Αγγίτη (Μααράς) 9-13 Οκτωβρίου 2015

Ο ΣΠΕΛΕΟ, μετά από συνεννόηση με την ΕΠΣ και τη Διοίκηση Διαχείρισης του σπηλαίου, ολοκλήρωσε αποστολή εξερεύνησης στο σπήλαιο πηγών Αγγίτη (Μααράς) από τις 9 έως και 13 Οκτωβρίου 2015.

Συμμετείχαν, μέλη του συλλόγου, μέλη του σπηλαιολογικού συλλόγου «Ποσειδώνα» τα οποία ήρθαν από την Καλαμάτα, την Μεσσηνιακή Μάνη και το Αγρίνιο καθώς και μέλη του σπηλαιολογικού συλλόγου Wessex Caving Club από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο σκοπός της αποστολής ήταν η εξερεύνηση τμημάτων του σπηλαίου που είχαμε αφήσει ως εκκρεμότητα από προηγούμενες εξερευνήσεις καθώς και η γνωριμία με το σπήλαιο για όσους δεν το είχαν επισκεφθεί ξανά. Παράλληλα, έγινε συλλογή μικρο-οργανισμών για εργαστηριακή μελέτη, όπου αναμένονται τα αποτελέσματα.

Λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων του σπηλαίου δεν ήταν δυνατή η ολοκλήρωση της εξερεύνησης, παρά μόνο η προσπέλαση του σπηλαίου μέχρι το σιφόνι στο 8000 μέτρα. Από το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε έντονη βροχόπτωση – καταιγίδα, η οποία σταμάτησε νωρίς την Δευτέρα.

Οι φωτογραφίες είναι από την αίθουσα «Ακρόπολη» και είναι του Clive Westlake.

Η αποστολή θα συνεχισθεί αμέσως μετά το πέρας του καλοκαιριού.

Βασιλης Τριζωνης

Aggitis2015_Clive (7) Maaras_Oct2015_PeteHann (4)

Maaras_Oct2015_PeteHann (3)Maaras_Oct2015_PeteHann (1)Maaras_Oct2015_PeteHann (2)

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021