Εργασίες στο σπήλαιο Αγίας Τριάδας – Κάρυστος

Εργασίες στο σπήλαιο Αγίας Τριάδας – Κάρυστος

Το Σαββατοκύριακο 13/6-14/6  24  μέλη του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. βρέθηκαν στην Κάρυστο και στο σπήλαιο της Αγ. Τριάδας.

Οι σκοποί της αποστολής ήταν πολλαπλοί. Αλλαγή των φθαρμένων σχοινιών , αλλαγή μίτου στο σιφώνι , επίσκεψη από παλιά και νέα μέλη που δεν είχαν δει το σπήλαιο.

Πρώτα το πρωί του Σαββάτου μπήκε στο σπήλαιο η ομάδα που θα έκανε την αλλαγή του μίτου στο σιφώνι λόγο της απόστασης και του χρόνου που θα χρειαζόνταν. Έπειτα ακολόυθησε η ομάδα που θα έκανε την αλλαγή των σχοινιών και τέλος ομάδες που θα επισκέπτονταν το σπήλαιο.

Δυστηχως όμως αρκετά σχοινιά  λόγο του βαρύ χειμώνα που έκανε  και της ποσότητας του νερού που είχε το σπήλαιο είχαν κοπεί με αποτέλεσμα η ομάδα που θα πήγαινε στο σιφώνι να μην μπορεί να ανέβει.

Ύστερα από διαβουλέυσεις αποφασίστηκε η αλλαγή του μίτου να γίνει σε επόμενη αποστολή λόγο της ώρας που θα χρειαζονταν και η επομενη ομαδα να αλλαξει τα σχοινιά και η πρωτη ομάδα να ολοκληρώση το σκοπό της.

Πραγματικά ύστερα απο αρκετή ώρα και αντίξοες συνθήκες ( μεγάλος όγκος νερού και κίνδυνο υποθερμίας ) αλλάχτηκαν όλα τα φθαρμενα και κομμενα σχοινιά. ( Το αριστερό σχοινί πρόσβασης στη είσοδο του καταράκτη ήταν κομμένο (αντικαταστάθηκε) – το σχοινί  ακριβως πάνω απο το αρνητικό  ήταν κομμένο ( αντικαταστάθηκε με ελεύθερη αναρρίχηση ) – το σχοινί πάνω απο την τραβέρσα death πολύ πληγωμένο χωρις κάλτσα (αντικαταστάθηκε) – το σχοινί στο πλυντήριο πολύ πληγωμένο χωρίς κάλσα (αντικαταστάθηκε).

Μέχρι αργά το απόγευμα όλα τα μέλη είχαν βγει από το σπήλαιο.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

 P1010251---1 P1010250---1 P1010239---1---1 P1010196---1 P1010194---1 P1010184---1

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021