Διάσωση Σκύλου, Φαράγγι Γκούρας – Πάρνηθα

Στις 11/3/2018 μέλη του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. πραγματοποίησαν κατάβαση στο Φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα. Αυτή την περίοδο το φαράγγι το διαπερνά ποτάμι με πολύ έντονη ροή, με αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία να σχηματίζει καταρράκτες ύψους μέχρι και 10 μέτρων.

Κατά το μέσον της διαδρομής, και ανάμεσα σε δύο καταρράκτες, εντοπίστηκε ένας σκύλος αποσκελετώμενος, ξαπλωμένος σε μία όχθη του φαραγγιού. Ο εγκλωβισμένος σκύλος δεν είχε δυνάμεις ούτε να σηκωθεί ή να γαβγίσει, ενώ μόλις τον πλησιάσαμε παρατηρήσαμε ότι έτρεμε και από το κρύο.

Από το συγκεκριμένο σημείο, μέχρι και την έξοδο του φαραγγιού μεσολαβούσαν αρκετοί καταρράκτες και σημεία που το νερό ξεπερνούσε τα δύο μέτρα βάθος.

Ευτυχώς, είχαμε στη διάθεσή μας ένα μεγάλο σάκο, που χωρούσε το άτυχο ζώο και η επιχείρηση διάσωσης του Γκούρα (έτσι τον ονομάσαμε) ολοκληρώθηκε μετά από 3 ώρες.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι:
  • Ξένια Γεωργοπούλου
  • Alfred Mizuri
  • Χρήστος Παπούλιας
  • Γιώργος Πορτοκάλογλου
  • Petra Pribliska

Φωτογραφίες:

 

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021