3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΠΗΛΑΙΩΝ

Στις 17 και 18 Οκτωβρίου έγινε στην χώρα μας το 3ο Συμπόσιο Αρχαιολογίας Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας Σπηλαίων στον συνεδριακό χώρο του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την συνεργασία της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας. Το Συμπόσιο έγινε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Σπηλαιολογίας που ως γνωστόν έχει αναλάβει να διοργανώσει η Ελλάδα το 2005 . Οργανωτές του συμποσίου ήταν η Σ.Ο.Ε (Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδος) και η Ε.Σ.Ε (Σπηλαιολογική Εταιρία Ελλάδος). Σε αυτό παρευρέθησαν και παρακολούθησαν τις εργασίες του, εκτός από τους φορείς που το διοργάνωσαν και μέλη σπηλαιολογικών συλλόγων μεταξύ αυτών και ο ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο, επίσης και το προεδρείο της U.I.S όπου με την ευκαιρία αυτή έκανε και το καθιερωμένο Δ.Σ.

Η οργάνωση του Συμποσίου σε πολλά σημεία ήταν προβληματική, πράγμα που επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες. Προβλήματα συνεννόησης μεταξύ των δύο οργανωτών του συμποσίου θα πρέπει να λυθούν στο μέλλον εάν θέλουμε να έχουμε μία άρτια οργάνωση στο 14ο Παγκόσμιο συνέδριο Σπηλαιολογίας.

GEORGE VENI

Στο 3ο Συμπόσιο Αρχαιολογίας Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας Σπηλαίων γνωρίσαμε τον κ. George Veni, αντιπρόσωπο της UIS στην Αμερική. Έχοντας μια εβδομάδα ελεύθερη και μη έχοντας προγραμματίσει κάτι αναλάβαμε σαν φιλόξενοι Έλληνες να τον εντάξουμε στα σπηλαιολογικά δρώμενα της χώρας μας. Μέλη του συλλόγου τον ξενάγησαν σε σπήλαια της Αττικής ενώ αυτός μας έκανε μια παρουσίαση σπηλαίων της Κεντρικής Αμερικής και ενός πολύ καλού προγράμματος ηλεκτρονικής χαρτογράφησης σπηλαίων, στα γραφεία του συλλόγου. Σε μικρή εκδήλωση που έγινε προς τιμή του δόθηκαν αναμνηστικά του συλλόγου και το Εγκόλπιο της Σπηλαιολογίας. Είχε δε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την οργάνωση και την εκτέλεση εξερευνητικής αποστολής που είχε προγραμματίσει ο σύλλογος για το σπήλαιο Αγίας Τριάδας Καρύστου, στην κατασκήνωση της οποίας και συμμετείχε. Αναχώρησε από την Αθήνα την Δευτέρα 27.10, έχοντας σίγουρα τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία που του πρόσφερε ο ΣΠΕΛΕΟ και δώσαμε ραντεβού για νέα συνάντηση το 2005, στο Παγκόσμιο Συνέδριο.

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021