1η άσκηση σπηλαιοδιάσωσης

Στις 7 Ιουνίου 2003, ο ΣΠΕΛΕΟ πραγματοποίησε προγραμματισμένη άσκηση σπηλαιοδιάσωσης σε σπήλαιο της Αττικής.

Στην άσκηση πήραν μέρος αρκετά μέλη του συλλόγου. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε, παροχή πρώτων βοηθειών και τοποθέτηση σε φορείο σπηλαιολόγου που τραυματίστηκε μετά από πτώση στο βάθος του σπηλαίου συνέπεια επιπόλαιου αρματώματος και προώθηση του φορείου στην έξοδο του σπηλαίου .

Οι σπηλαιολόγοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, η 1η ομάδα προώθησε το φορείο στο βάθος του σπηλαίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες και τοποθέτησε τον τραυματία στο φορείο, η 2η και η 3η αρμάτωσαν το σπήλαιο, κατασκεύασαν τραβέρσες και πολύσπαστα για την προώθησή του προς την έξοδο.

Η άσκηση ήταν επιτυχής και τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτή σημαντικά. Οι ασκήσεις αυτές γίνονται στα πλαίσια της εκπαίδευσης των νέων μελών του ΣΠΕΛΕΟ σε τεχνικές σπηλαιοδιάσωσης αλλά και για βελτίωση τεχνικών από τα έμπειρα μέλη.

Η επόμενη άσκηση έχει ήδη προγραμματισθεί.

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021