Υποβρύχιο σπήλαιο “Χερσαίο Ρήγμα”

Υποβρύχιο σπήλαιο “Χερσαίο Ρήγμα”

Στις 7 Μαϊου του 2016 οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η 2η αποστολή για το 2016, του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου(ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.), στην περιοχή της Αρκαδίας, από τα μέλη Βασίλη Αθανασόπουλο, Βασίλη Βασάλο, Γεώργιο Καρατζήμα, Στυλιανό Κολίσογλου και την φίλη Ιωάννα Κολοκοτσά.

Η αποστολή είχε διάρκεια δυο ημερών. Το κάμπινγκ “Ζαρίτσι” ήταν ο τόπος διαμονής και οργάνωσης της αποστολής. Ο σκοπός της ήταν να εξερευνηθουν υποβρύχια σπήλαια και να εντοπιστούν σπήλαια στη στεριά, στην περιοχή του Τυρού.

Την πρώτη ημέρα έγινε μερική εξερεύνηση και χαρτογράφηση στο υποβρύχιο σπήλαιο “Χερσαίο Ρήγμα”, πλησίον του Αρκαδικού Χωριού. Το μέγιστο βάθος εξερεύνησης έφτασε τα 53μέτρα. Η κατάδυση είχε διάρκεια 48 λεπτών.

Την δεύτερη ημέρα έγινε συνέχεια της εξερεύνησης στο “Χερσαίο Ρήγμα”. Η κατάδυση είχε διάρκεια 71 λεπτών. Το μέγιστο βάθος του σπηλαίου μέχρι στιγμής ξεπερνάει τα 55μέτρα όπου η εξερεύνηση θα συνεχιστεί σε επόμενες αποστολές!

P5080539+-P5080522+-

P5080571OI000026+- OI000022a

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021