Σεμινάρια Α επιπέδου 2011

Σεμινάρια 2011

 Ο Σπηλαιολογικός Ελληνικός Εξερευνητικός όμιλος (ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.) διοργανώνει για 21η συνεχή χρονιά το Ανοιξιάτικο εντατικό ταχύρυθμο σεμινάριο ερασιτεχνικής Σπηλαιολογίας, διάρκειας 5 εβδομάδων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι το να φέρει άτομα με αγάπη για την περιπέτεια, λαχτάρα για εξερεύνηση αλλά και ενδιαφέρον για την παρατήρηση τη μελέτη και την προστασία του φυσικού κόσμου, σε επαφή με την σπηλαιολογία και να τους δώσει την κατάλληλη εκπαίδευση που:
θα τους επιτρέψει να επισκέπτονται τα σπήλαια με ασφάλεια και χωρίς να προκαλούν ζημιές σε αυτά
θα τους δώσει την δυνατότητα να συμμετέχουν στις αποστολές εξερεύνησης και καταγραφής των σπηλαίων της Ελλάδας, τις οποίες οργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας.
Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και οι εγγραφές θα γίνουν στις αρχές Μαρτίου στα γραφεία του ΣΠΕΛΕΟ στη Ν. Μεταξα 26, Στ. Λαρίσης από 8:00 μ.μ. Τα μέλη του ΣΠΕΛΕΟ συγκεντρώνονται στο σύλλογο κάθε Τετάρτη στις 9:00 μ.μ. Το σεμινάριο ξεκινά 14 Μαρτίου 2010 και τελειώνει 17 Απριλίου 2010.
Καθόλη τη διάρκεια των σεμιναρίων παρέχονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα υλικά. Στο τέλος των σεμιναρίων, εφόσον συμπληρωθούν οι απαραίτητες παρουσίες και εξετάσεις, δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Ιατρική βεβαίωση καλής υγείας, (ή υπεύθυνη δήλωση), ηλικία τουλάχιστον δεκαοκτώ ετών, ή από δεκαέξι με γραπτή συγκατάθεση γονέων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Συλλόγου 210 6438308, στα τηλ: 6977385288, 6945392445, 6972831621 απογευματινές ή βραδινές ώρες και στο 6974959182 (13:00 με 16:00 ή μετά τις 20:00) και ηλεκτρονικά στο email: info@speleo.gr

Τα σπήλαια είναι φυσικά μνημεία μεγάλης ομορφιάς και επιστημονικού ενδιαφέροντος συνήθως όμως η επίσκεψη σε ένα σπήλαιο είναι δυνατή μόνο με χρήση εξειδικευμένων τεχνικών αναρρίχησης και καταρρίχησης σχοινιών ή/και ειδικών τεχvικών κατάδυσης (σπηλαιοκατάδυση). Επίσης για την προσέγγιση του σπηλαίου απαιτείται συχνά ορεινή πεζοπορία, αναρρίχηση βράχου και διανυκτέρευση στο ύπαιθρο (κατασκήνωση βάσης). Έτσι η Σπηλαιολογία συνδυάζει την ικανοποίηση της φιλομάθειας με την ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης, για την εξερεύνηση της άγνωστης υπόγειας Ελλάδας (σπήλαια, βάραθρα, υπόγειοι ποταμοί, λίμνες ή σιφώνια νερού). Είναι ομαδική δραστηριότητα που απαιτεί κέφι, επιμονή, υπομονή, μα κυρίως υπευθυνότητα και διάθεση για συνεργασία.

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Για να λάβει μέρος κάποιος στα σεμινάρια θα πρέπει:
1. Να είναι άνω των 18 χρονών.
2. Να υπογράψει την αίτηση συμμετοχής με τα ακριβή του στοιχεία.
3. Να διαβάσει και να αποδεχθεί τον κανονισμό λειτουργίας.
4. Να προσκομίσει πιστοποιητικό υγείας ή να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιής.
5. Ο εκπαιδευόμενος οφείλει να βρίσκεται έγκαιρα στον τόπο εκπαίδευσης και να μην κάνει απουσίες. Απουσίες από την εκπαίδευση σημαίνει διαγραφή από τη σχολή.
6. Ο εκπαιδευτής δε φέρει καμία ευθύνη σε ατύχημα που δεν οφείλεται σε αμέλειά του.
7. Ένας εκπαιδευόμενος θεωρείται ότι τελείωσε επιτυχώς τη σχολή όταν πιάσει τη βάση στη γραπτή εξέταση που θα γίνει εφ’ όλης της ύλης, στο τέλος των σεμιναρίων, λαμβανομένης υπόψη και της απόδοσης στα πρακτικά μαθήματα.
8. Στον εκπαιδευόμενο θα απονέμεται βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίων Σπηλαιολογίας και εφόσον ΕΙΝΑΙ μέλος του συλλόγου θα θεωρείται εκπαιδευόμενος σπηλαιολόγος και θα έχει το δικαίωμα να δανείζεται υλικά από το σύλλογο και να μετέχει σε αποστολές.

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021