Πρόγραμμα Παρουσιάσεων Δεκεμβρίου στον ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.

Πρόγραμμα Παρουσιάσεων Δεκεμβρίου στον  ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.

Σας προσκαλούμε στις παρουσιάσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, και θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του συλλόγου.

Τετάρτη 4/12/2019, 8.30μμ

Αλίτα Σπυρίδη: Σπήλαιο Zoou (βθ: 1095μ), Abkhazia, Καύκασος          

Αντικείμενο της παρουσίασης αποτελεί η συμμετοχή της Αλίτας Σπυρίδη στην αποστολή του σπηλαιολογικού συλλόγου БAPbEP στην περιοχή Arabika της Abkhazia στον Καύκασο, και η κατάβαση στο σπήλαιο Zoou με βάθος 1095 μέτρων και μήκος 6 χλμ. Οδοιπορικό, σπηλαιολογική και προσωπική εμπειρία θα μας ανοίξουν ένα παράθυρο στην Abkhazia και στα σπήλαια του Καυκάσου.

Τετάρτη 11/12/2019, 8.30μμ

Κώστας Βασιλείου: Νερό. Το Μεγάλο Μυστήριο

Ο Κώστας Βασιλείου θα ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με το νερό, το υλικό αυτό που βρίσκεται παντού, μας είναι απαραίτητο, δημιουργεί ζωή και μορφές, όπως τα σπήλαια, και όμως γνωρίζουμε τόσο λίγα για αυτό. Γιατί το νερό είναι τόσο σημαντικό για τη ζωή; Τι σημαίνει μεταλλικό νερό και γιατί το χρειαζόμαστε; Τι σημαίνει σκληρότητα νερού και πού χρειάζεται; (θα γίνει μέτρηση 3 ειδών νερού: απιονισμένου, βρύσης και σπηλιάς) Πώς να διαβάζουμε τις ετικέτες των εμφιαλωμένων, για να επιλέγουμε τη σωστή ετικέτα ανάλογα με τις ανάγκες μας; Τέλος, θα προβληθεί ολιγόλεπτο βίντεο με ένα πείραμα για το νερό.

Τετάρτη 18/12/2019, 8.30μμ

Θωμάς Θεοδοσιάδης και Περικλής Κατσάνος:Το στολίδι του Άι Γιάννη

Η αγάπη δύο φίλων για την εξερεύνηση σπηλαίων τους έφερε μπροστά σε μία τρομερή ανακάλυψη, σε ένα σπήλαιο διαφορετικό από όσα είχαν μέχρι τότε δει! Αναγκάστηκαν, για την εξερεύνηση του να εξοπλιστούν με υλικά που ποτέ δεν είχαν σκεφθεί, και να μάθουν τεχνικές πρωτόγνωρες για σπηλαιολογία! Πίστευαν ότι ήταν, και πλήρως εξοπλισμένοι και άρτια εκπαιδευμένοι, αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με τους πιο φρικτούς εφιάλτες τους! Όταν ήρθε η μέρα που βρέθηκαν μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου κατάλαβαν ότι αυτό που αντίκριζαν θα τους σημάδευε για μια ζωή. Ένα τεράστιο χάσμα ανοιγόταν μπροστά στα πόδια τους και στο βάθος διέκριναν……

(Οι τελευταίες φωτογραφίες καμία σχέση δεν έχουν με την παρουσίαση, αλλά θα σας βάλουν σε μουντ εορταστικού τρόμου..που έχει σχέση με την παρουσίαση)

You are most welcome!

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021