Παρουσίαση “Μανίκια 2019” στην κοινότητα Μανικίων

Παρουσίαση “Μανίκια 2019” στην κοινότητα Μανικίων

Το Σάββατο 16/11/2019 πραγματοποιήθηκε στο χωριό Μανίκια παρουσίαση της σπηλαιολογικής αποστολής του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. στην Καταβόθρα των Μανικίων. Σκοπός μας ήταν η ενημέρωση των κατοίκων για την αποστολή, και η γνωριμία με τον υπόγειο κόσμο της περιοχής τους. Η υποδοχή ήταν, όπως πάντα, πολύ θερμή, και η ανταπόκριση του κόσμου μεγάλη.

Η παρουσίαση έγινε στον χώρο της κοινότητας, και την
παρακολούθησαν περίπου 30 κάτοικοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. Η παρουσίαση χωρίστηκε σε δύο μέρη. Την ιστορική αναφορά για την περιοχή και τις αποστολές που έγιναν στην πορεία του χρόνου πραγματοποίησε ο Θωμάς Θεοδοσιάδης,  και ο Λεωνίδας Γεωργιάδης παρουσίασε την αποστολή του 2019. Την παρουσίαση συνέθεσε ο Στέλιος Πουλάκος. Τέλος προβλήθηκε το βίντεο του Ηλία Καζαή από την πορεία εντός του σπηλαίου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κοινότητα, που συνεισέφερε τόσο πρόθυμα σε ό,τι τους ζητήσαμε προσφέροντας πρόσβαση σε ρεύμα, ξενώνες, και μεταφορικό, ιδιαιτέρως τον Κώστα Σεφερλή, πρόεδρο της κοινότητας, και τον Κώστα Χούχούμη, πρώην πρόεδρο της κοινότητας, για την προθυμία και την αβίαστη εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, καθώς τους κατοίκους του χωριού που μοιράστηκαν μαζί μας ιστορίες και πληροφορίες. Η συνεισφορά του δήμου Κύμης – Αλιβερίου που μας εξυπηρέτησε με τη διάνοιξη του δρόμου και τη διαμόρφωση του χώρου της κατασκήνωσης ήταν επίσης κρίσιμη για την επιτυχία της αποστολής, και τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Θέλουμε ακόμη να ευχαριστήσουμε το Σκλαβενίτη, που ως χορηγός της αποστολής συνεισέφερε στην οργάνωση της συλλογικής κουζίνας.

Στην αποστολή συμμετείχε μεγάλος αριθμός σπηλαιολόγων από τον ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο., αλλά σημαντική ήταν επίσης η προσφορά μελών άλλων σπηλαιολογικών συλλόγων με δυναμική παρουσία μελών της Ε.Σ.Ε., τα οποία ενσωματώθηκαν στην ομάδα μας. Σύντομα πρόκειται να πραγματοποιηθεί παρουσίαση στο αμφιθέατρο του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. για όλη την ομάδα που πήρε μέρος, καθώς και για φίλους του συλλόγου.

Ως τότε τα λέμε στα βουνά!

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021