Πίνακας ανακοινώσεων 2003

Στην ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΙΕΡΙΔΗ από 19-20 Δεκεμβρίου 2003 θα γίνει διημερίδα με θέμα. ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ. Η εκδηλώσεις γίνονατ στην μνήμη του αξέχαστου πρωτεργάτη στης σπηλαιολογίας Ιωάννη Ιωάννου.

* * * * *

Συμμετοχή του ΣΠΕΛΕΟ στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση για την Προστασία και την Ανάδειξη των σπηλαίων που διεξήχθη 8-9 Νοεμβρίου στο Δήμο Προσοτσάνης.

* * * * *

Συμμετοχή του ΣΠΕΛΕΟ στο 3ο Συμπόσιο Αρχαιολογία, Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Σπηλαίων 17-18 Οκτωβρίου.

* * * * *

Αναβλήθηκε λόγω αυξημένων σπηλαιολογικών δραστηριοτήτων την περίοδο που είχε προγραμματισθεί, το σχολείο εκπαιδευτών σπηλαιολόγων. Θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 & 5 Οκτωβρίου 2003. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Στέφανο Νικολαΐδη (snikolaidis@speleo.gr).

* * * * *

Μετά από παραίτηση της Αναστασίας Φλούδα την θέση του Β. Γραμματέα την αναλαμβάνει η Χατζή Γιάννα.

* * * * *

Στις 24/06/2003 χάσαμε το σπηλαιοσύντροφο Χρήστο Γληγόρη μόλις στην αρχή της παραγωγικής του ζωής, ήταν 34 ετών…Η θλίψη μας δεν αφήνει περιθώρια για λόγια πολλά. Αιώνια η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Αιώνια σαν τα ψηλά βουνά και τα βαθιά σπήλαια που επισκέφθηκε στη ζωή του.

* * * * *

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σπηλαιολογικό σεμινάριο νέων σπηλαιολόγων του συλλόγου μας.

* * * * *

Ο ΣΠΕΛΕΟ συμμετείχε με παρουσιάσεις στην εκδήλωση της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος με θέμα την σπηλαιοδιάσωση στον Σάρχο. Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση αλλά και ομιλίες από σπηλαιολογικούς συλλόγους (ΣΠΕΛΕΟ, ΣΠΟΚ, ΣΕΛΑΣ, ΕΣΕ, ΕΠΕΑΝ, κ.α.) καταθέτοντας προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση της ομάδας σπηλαιοδιάσωσης.

* * * * *

Μετά τις 10 Μαρτίου 2003 δεν θα δανείζονται υλικά από το εφορείο σε όσα μέλη δεν είναι ταμειακά εντάξει καθώς και όσοι δεν έχουν σφραγισμένη την σπηλαιολογική τους ταυτότητα.

* * * * *

Στις 17-02-2003, ομάδα του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο πραγματοποίησε άσκηση σπηλαιοδιάσωσης σε σπήλαιο του Υμηττού. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε, τραυματισμό σπηλαιολόγου κατά την εξερεύνηση σπηλαίου αλλά και τραυματισμό περαστικού μετά από πτώση του σε αφύλαχτο σπήλαιο πλησίον δασικού δρόμου. Και στις δυο περιπτώσεις η άσκηση ήταν επιτυχής. Ο σπηλαιολόγος ανασύρθηκε από βάθος 25 μέτρων με κατάγματα στα χέρια και ο πολίτης από βάθος είκοσι μέτρων με κατάγματα στα άκρα και στην λεκάνη. Για την ανασύρση και των δύο χρησιμοποιήθηκε το ειδικό φορείο που διαθέτει ο ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο αλλά και ειδικές τεχνικές σκοινιών (πολύσπαστο, τυρολέζικη τραβέρσα κ.λπ. ). Στην άσκηση συμμετείχαν δώδεκα μέλη του συλλόγου. Ο σκοπός της άσκησης ήταν η εκμάθηση των τεχνικών στα νέα μέλη και η χρησιμοποίηση τους σε αληθοφανείς συνθήκες. Να σημειώσουμε ότι άσκηση διεξάχθηκε σε ιδιαίτερα δυσμενής καιρικές συνθήκες.

Η επόμενη άσκηση θα πραγματοποιηθεί στις 16-03-2003 στο σπήλαιο της Κερατέας .

* * * * *

O ΣΠΕΛΕΟ συμμετείχε δυναμικά στην εκδήλωση για τον καθαρισμό τόσο στο σπήλαιο Βλυχάδας Δυρού όσο και στο σπήλαιο Σωτήρας στα Τουρκοβούνια. Για περισσότερες λεπτομέρειες…

* * * * *

Ο ΣΠΕΛΕΟ συμμετείχε στην αποστολή διάσωσης των 3 σπηλαιολόγων του ΣΠΟΚ στο σπήλαιο Σάρχος με 17 μέλη του. Σύντομα θα ανακοινωθεί το χρονικό της διάσωσης

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021