Εξερεύνηση βαράθρων στα Μανίκια Ευβοίας

Εξερεύνηση βαράθρων στα Μανίκια Ευβοίας

Τον Αύγουστο του 2020 είχε προγραμματιστεί από τον ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. νέα αποστολή στην καταβόθρα των Μανικίων στην Εύβοια, σε συνέχεια της εξερεύνησης που πραγματοποιήθηκε το 2019. Οι έντονες βροχοπτώσεις, όμως, που αύξησαν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του νερού μέσα στην καταβόθρα, κατέστησαν αδύνατη την πρόσβαση στο σημείο από το οποίο θα συνεχιζόταν η εξερεύνηση.

Ωστόσο στην περιοχή υπήρχαν κι άλλες εκκρεμότητες, κι έτσι τα μέλη του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. Ξένια Γεωργοπούλου, Πέτρα Πριμπύλσκα, Χρήστος Παπούλιας και Γιώργος Γεωργιάδης πραγματοποίησαν δύο αποστολές στην περιοχή, τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο, όπου με τη βοήθεια του Προέδρου της Κοινότητας Μανικίων Κώστα Σεφερλή εντόπισαν, εξερεύνησαν και χαρτογράφησαν τρία βάραθρα.

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021