“Αρχαία Μεταλλεία στην Ελλάδα. Μελετώντας μεθόδους εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων”, Διάλεξη, 22/5/2019

“Αρχαία Μεταλλεία στην Ελλάδα. Μελετώντας μεθόδους εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων”, Διάλεξη, 22/5/2019

Διάλεξη του Μάρκου Βαξεβανόπουλου, Δρ Γεωλογίας,
Ecole Normale Supérieure Lyon με θέμα “Αρχαία Μεταλλεία στην Ελλάδα. Μελετώντας μεθόδους εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων” πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στο αμφιθέατρο του συλλόγου. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο Δρ. Μ. Βαξεβανόπουλος είναι γεωλόγος εξειδικευμένος στην αρχαιομεταλλουργία, και συγκεκριμένα στα πολύτιμα μέταλλα. Έχει μελετήσει την αρχαία μεταλλευτική στο Παγγαίο και στην περιοχή του Λαυρίου. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Λυών στο ερευνητικό πρόγραμμα ‘Silver Project’, ένας από τους βασικούς στόχους του οποίου είναι η ταυτοποίηση της προέλευσης του αργύρου που έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή αρχαίων νομισμάτων στην αυγή της νομισματοκοπίας.

Στη διάλεξη θα αναφερθεί σε αρχαία μεταλλεία που έχουν βρεθεί στον Ελλαδικό χώρο, και πιο συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο εξόρυσσαν κατά την αρχαιότητα τα πολύτιμα μέταλλα. Η ομιλία απευθύνεται σε μη ειδικούς, και αποτελεί μέρος μιας σειράς εξειδικευμένων σεμιναρίων σχετικά με τις διαφορετικές εκφάνσεις της Σπηλαιολογίας.

Σας περιμένουμε!

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021