Καθαρισμός της σπηλιάς του Σωτήρος

Καθαρισμός της σπηλιάς του Σωτήρος

Στις 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του σπηλαίου του Σωτήρος, που βρίσκεται στα Τουρκοβούνια μέσα στο Αττικό Άλσος και ανήκει στο έβδομο διαμέρισμα Αθηνών. Στον καθαρισμό συμμετείχαν μέλη του συλλόγου ΣΠΕΛΕΟ. Η πρωτοβουλία και η συντονίστρια της αποστολής ήταν της Αλίτας Σπυρίδη. Από τον ΣΠΕΛΕΟ συμμετείχαν: ο Γ. Κατσιαβος, ο Α. Muzuri, η Σ. Δρόσου, η Χ. Αλεξανδροπούλου, η Μ. Βλασταριαδη, ο Α. Μπαξεβάνης, ο Γ. Τριμης. Επίσης, στον καθαρισμό συμμετείχε το μέλος του συλλόγου ΣΕΛΑΣ Σ.Τζοβας και ο Π. Αντωνόπουλος που δεν ανήκει σε κάποιο σύλλογο.

Τελικά η σπηλιά περιείχε περισσότερα σκουπίδια απ’ ότι περιμέναμε και ήταν θαμμένα κάτω από πέτρες και βράχια, αλλά καταφέραμε να τα ξεθάψουμε,να συλλέξουμε, να τα σύρουμε από τη μεγάλη σάρα προς το πιο ψιλό κομμάτι του σπηλαίου, όπου στο τέλος τα ανεβάσουμε με τη βοήθεια των σχοινιών έξω από τη σπηλιά.

Απολογισμός: Βγάλαμε έξω 3 κάγκελα, 15 λάστιχα από ρόδες αυτοκινήτων, παλιοσίδερα, καφάσια, πέτρες, σάπια ξύλα, πλαστικά, αφρολέξ, σωλήνες, λαμαρίνες, διάφορα σκουπίδια σύνολο 13 σακούλες. Παραμένουν μέσα στο πιο βαθύ σημείο του σπηλαίου 2 μεγάλα λάστιχα από ρόδες νταλίκας, καφάσια, σωλήνες, 2 λαμαρίνες, τα οποία είναι καλυμμένα με μεγάλες πέτρες. Σύντομα θα καταφέρουμε να ξαναπάμε στη σπηλιά για να βγάλουμε κι αυτά έξω.

Αφού βγάλαμε τα σκουπίδια έξω από τη σπηλιά, τα ανεβάσαμε πάνω και έξω από τη περίφραξη, όπου τα αφήσαμε σε μια γωνία. Τέλος, ειδοποιήσαμε τον κ. Δρόσο, τον υπεύθυνο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι θα φροντίσει για την απομάκρυνσή τους.

speleo

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. 

  1. Οι παλαιότεροι αναφέρουν ότι μια ομάδα είχε ρίξει χρώμα στο νερό της καταβόθρας που υπάρχει στην Παλαιόχωρα το οποίο είχε…

© Codeytek Academy @2021