ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.

 

Νεοφύτου Μεταξά 26
104 39 - Αθήνα

τηλ.: 210 64 38 308

fax: 210 64 38 308

@: info@speleo.gr

 

Ώρες λειτουργίας:

κάθε Τετάρτη απο τις 20:30 έως 23:00

 

about www.speleo.gr

 

ΣΠΕΛΕΟ

 

 


Η σπηλαιοκατάδυση είναι μία εξειδικευμένη μορφή της σπηλαιολογίας σε μια προσπάθεια του ανθρώπου να μπορέσει να ερευνήσει το σπήλαιο πέρα από το σημείο που του φράζει την συνέχεια. Συνήθως ένα σιφόνι ή μια λίμνη. Όλες οι έρευνες στα σπήλαια λίγα χρόνια πριν, σταματούσαν και σε τέτοιου είδους εμπόδια. Μερικές φορές το εμπόδιο του νερού προσπερνιόταν (συμβαίνει ακόμα και σήμερα) όταν η ομάδα αποφάσιζε να δοκιμάσει διείσδυση στο νερό για λίγα μέτρα και περνούσαν σε στεγνό κομμάτι. Από εκεί και πέρα δημιουργήθηκε η ανάγκη της σπηλαιοκατάδυσης που πραγματοποιήθηκε με την χρήση των αναπνευστικών συσκευών.

Σελίδες σπηλαιοκατάδυσης

Σελίδες σπηλαιοκατάδυσης

ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο και σπηλαιοκατάδυση

Ο ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο δραστηριοποιείται στον χώρο της σπηλαιοκατάδυσης από την ίδρυσή του (1982). Έχει συνεργαστεί και δραστηριοποιηθεί επανειλημμένα με άλλους συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία κ.α. ) αλλά και κρατικούς φορείς όπως την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας, την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, την Ε.Μ.Α.Κ, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας κ.α.

Διαθέτει μια μεγάλη ομάδα σπηλαιοδυτών όπου μπορεί να καλύψει ανάγκες και αποστολές σε όλο το φάσμα του όρου «σπηλαιοκατάδυση». Η εκπαίδευση δε που μπορεί να παρέχει ο σύλλογος στα μέλη του μπορεί να καλύψει τις μεθόδους των δύο μεγάλων σχολών σπηλαιοκατάδυσης (Αμερικάνικη - Ευρωπαϊκή) ανάλογα με τις ανάγκες.

Η διαχρονική συνέχεια που παρουσιάζει η σπηλαιοκαταδυτική δράση του Συλλόγου είναι αξιόλογη. Δεν οφείλεται απλά σε δύο ή τρία άτομα αλλά σε σταθερή συλλογική προσπάθεια που συνεχίζεται από τους παλαιότερους μέχρι και τους νεότερους. Η συνολική τους δράση αποτελεί μέχρι τώρα ένα μεγάλο κομμάτι της Ιστορίας της Σπηλαιοκατάδυσης στην Ελλάδα.

 

e-mail: cavediving@speleo.gr