3η ενημέρωση

15η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση – 25 με 29 Ιουλίου 2012

Βρωμονέρα

Η συνάντηση θα είναι κατασκηνωτική και θα πραγματοποιηθεί στη θέση Βρωμονέρα. Η Βρωμονέρα είναι ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 790 μέτρων, στο όρος Μαυροβούνι – Σκοτεινή στην Ανατολική Νοτιοανατολική πλευρά της Δίρφυς.

Πρόσβαση:

Για την πρόσβαση στην κατασκήνωση υπάρχουν δύο επιλογές:

α. Μπορείτε να έρθετε στην κατασκήνωση με δικό σας όχημα. Από το χωριό Κονίστρες μέχρι το χώρο της κατασκήνωσης υπάρχει χωματόδρομος ο οποίος είναι προσβάσιμος. Για την ευκολότερη πρόσβαση στην κατασκήνωση, και συγκεκριμένα από τις Κονίστρες μέχρι την κατασκήνωση, θα υπάρχει χαρακτηριστική σήμανση που θα οδηγεί στην κατασκήνωση. Η διαδρομή Κονίστρες – Κάδι είναι περίπου 40 λεπτά. Επίσης στην ιστοσελίδα της συνάντησης και συγκεκριμένα στην καρτέλα Πρόσβαση μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διαδρομή μέσω του χάρτη της Google.

β. Μπορείτε να έρθετε μέχρι το χωριό Κονίστρες με ΚΤΕΛ (διάρκεια ταξιδιού 3 ώρες από Αθήνα και 1 ώρα και 45 λεπτά από Χαλκίδα) και στη συνέχεια να σας μεταφέρει όχημα της διοργάνωσης μέχρι την κατασκήνωση με αντίτιμο 1.5 ευρώ ανά διαδρομή. Όσα άτομα επιθυμούν να επιλέξουν αυτόν τον τρόπο πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα άφιξης που βρίσκεται στην ιστοσελίδα, ώστε να ξέρουμε πόσα οχήματα της οργανωτικής θα περιμένουν και τι ώρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώσετε την αίτηση, για να εξασφαλίσετε ότι θα σας περιμένει όχημα της οργανωτικής.

Διαμονή:

Θα υπάρχει οριοθετημένος χώρος στον οποίο οι κατασκηνωτές θα μπορούν να στήσουν τις σκηνές τους. Επίσης στο χώρο θα υπάρχουν ντουζιέρες και τουαλέτες.

Διατροφή:

Οι συμμετέχοντες έχουν δύο δυνατότητες:

α. Στο χώρο θα υπάρχει οργανωμένο μαγειρείο με δυνατότητα αγοράς πρωινού και δείπνου, τις ώρες λειτουργίας του. Το κόστος είναι 5 ευρώ την ημέρα και καλύπτει και τα δύο αυτά γεύματα.

β. Επίσης θα υπάρχει οργανωμένος χώρος στον οποίο οι κατασκηνωτές με δικά τους μέσα (δηλ. τρόφιμα, μαχαιροπίρουνα, γκαζάκια, κλπ) θα μπορούν να ετοιμάσουν το δικό τους φαγητό. Είναι πολύ σημαντικό, για λόγους ασφαλείας, οι κατασκηνωτές να ετοιμάζουν τα γεύματά τους στο χώρο αυτό!)

Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα για αγορά ορισμένων τροφίμων και αναψυκτικών όπως: κρουασάν, μπυρές, νερά, αναψυκτικά, κλπ.

Τηλεφωνική επικοινωνία:

Στη Βρωμονέρα, στο χώρο της κατασκήνωσης, δεν υπάρχει τηλεφωνικό σήμα. Ωστόσο καθοδόν για τις επισκέψεις σπηλαίων υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας.

Για τελευταίες διευκρiνίσεις με τους διοργανωτές, τα παρακάτω κινητά θα λειτουργούν από τις 21 Ιουλίου έως τις 29 Ιουλίου από τις 5μμ έως τις 6μμ. Σ. Καββαδάς 6945392445, Χ. Νικολαΐδου 6977005913, Γ. Πορτοκάλογλου 6973955081.

Από 23 Ιουλίου έως 27 Ιουλίου μπορείτε να επικοινωνείτε και με το 6977411762 (Γ. Καρακύρης)

Σύλλογοι

Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει δυνατότητα για όσους συλλόγους το επιθυμούν να τοποθετήσουν φυλλάδια, μπλουζάκια, κλπ. Διατίθεται περιορισμένος αριθμός σταντ.

Τι να πάρετε μαζί σας ή αλλιώς τσέκλιστ ;)

  • Σπηλαιολογικός εξοπλισμός (συνίσταται φόρμα Cordura)

  • Κουζινικά (αν έχετε επιλέξει να μαγειρέψετε μόνοι σας)

  • Είδη υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαπούνι, σαμπουάν, χαρτί υγείας, κλπ)

  • Σκηνή, υπόστρωμα, υπνόσακος

  • Αντικουνουπικό

  • Φούτερ/Fleece ή κάτι αντίστοιχο (για το βράδυ και για τα κρύα σπήλαια/βάραθρα)

Περισσότερες πληροφορίες

σάιτ: www.speleo.gr/15pss

γκρουπ στο facebook: https://www.facebook.com/groups/257539071004293/

23/7 – 27/7 Γ. Καρακύρης 6977411762

21/7 – 29/7 5μμ-6μμ Χ. Νικολαΐδου 6977005913, Γ. Πορτοκάλογλου 6973955081

Σ. Καββαδάς 6945392445 5μμ-6μμ και τις ώρες των μετακινήσεων

ΚΤΕΛ

Τηλέφωνο ΚΤΕΛ Ευβοίας (Χαλκίδα): 2221020400, 2221022640, 2221022436

Αναχώρηση από Αθήνα Αναχώρηση από Χαλκίδα Άφιξη στις Κονίστρες
08.15 09.30 11.15
10.00 11.15 13.00
12.30 14.00 15.30
14.45 16.00 17.45
17.00 18.15 20.00
19.00 20.15 22.00

Χρήσιμες πληροφορίες – 2η ενημέρωση

Αγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη μας χαρά σας περιμένουμε στην 15η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στη Βρωμονέρα από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου 2012. Η απόφασή μας να είναι κατασκηνωτική η συνάντηση προέκυψε από το όραμα μιας Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Αποστολής, γεγονός που «επέβαλε» και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ένα τέτοιο εγχείρημα, δεδομένου ότι γίνεται πρώτη φορά, έχει ορισμένες δυσκολίες, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να τις εξαλείψουμε.

Δήλωση συμμετοχής:

Αρχικά από εσάς ζητάμε την έγκαιρη ενημέρωση για τη συμμετοχή των μελών σας έως τις 20 Ιουνίου.

Πως θα φτάσω:

α. Με το αυτοκίνητό μου

Από τις Κονίστρες ή από το Μετόχι. Η διαδρομή από το Μετόχι δεν είναι εύκολη για συμβατικά ΙΧ. Θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση από τα χωριά αυτά έως την κατασκήνωση.

β. Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς έως τις Κονίστρες. Από εκεί θα υπάρχει μέσο μεταφοράς της πανελλήνιας με κάποιο αντίτιμο.

Μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της Πανελλήνιας:

Οι μετακινήσεις για τις προγραμματισμένες επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν με μεταφορικά μέσα της διοργάνωσης.

Διαμονή:

Θα υπάρχει οριοθετημένος χώρος στον οποίο οι κατασκηνωτές θα μπορούν να στήσουν τις σκηνές τους.

Διατροφή:

α. Στο χώρο θα υπάρχει οργανωμένο μαγειρείο με δυνατότητα αγοράς πρωινού και δείπνου, τις ώρες λειτουργίας του (πρωινές ώρες πριν ξεκινήσουν οι ομάδες, απογευματινές ώρες μετά την επιστροφή των ομάδων)

β. Επίσης θα υπάρχει οργανωμένος χώρος στον οποίοι οι κατασκηνωτές με δικά τους μέσα (δηλ. τρόφιμα, μαχαιροπίρουνα, γκαζάκια, κλπ) θα μπορούν να ετοιμάσουν το δικό τους φαγητό. Είναι πολύ σημαντικό, για λόγους ασφαλείας, οι κατασκηνωτές να ετοιμάζουν τα γεύματά τους στο χώρο αυτό!)

Παρουσιάσεις:

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν σε οργανωμένο χώρο στην κατασκήνωση. Διατίθενται 30’ για κάθε σύλλογο. Ωστόσο σε περίπτωση που ένας σύλλογος στείλει μόνο μία παρουσίαση, αυτή δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 20’. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παρουσιάσεις πρέπει να είναι καινούριες και να μην έχουν παρουσιαστεί αλλού!

Έκθεση φωτογραφίας:

Σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα θα οργανωθεί έκθεση φωτογραφίας στην Κύμη. Όσοι ενδιαφέρονται καλούνται να στείλουν αρχικά τις φωτογραφίες τους (μέγιστος αριθμός: 3 φωτογραφίες ανά άτομο) σε ηλεκτρονική μορφή στις διευθύνσεις: georgopx@yahoo.com (Ξένια Γεωργοπούλου), toknil@yahoo.com (Άννα Ραπάνη) έως τις 31 Μαΐου 2012. Στη συνέχεια όσοι επιλεγούν θα ενημερωθούν να στείλουν τις φωτογραφίες τους τυπωμένες.

Κάπνισμα:

Για λόγους ασφαλείας το κάπνισμα επιτρέπεται σε συγκεκριμένους χώρους.

Εξοπλισμός:

Ο κάθε κατασκηνωτής θα πρέπει να έχει μαζί του ότι παίρνει κανείς σε μια σπηλαιολογική αποστολή. Τον σπηλαιολογικό εξοπλισμό και τον εξοπλισμό της κατασκήνωσης (σκηνές, υπνόσακοι, κατάλληλος ρουχισμός, είδη διατροφής, κ.ά.).

Εθελοντές:

Μέλη του ΣΠΕΛΕΟ θα βρίσκονται στην κατασκήνωση από τις 20 Ιουλίου για το στήσιμο της κατασκήνωσης, καθώς και λίγες μέρες μετά το πέρας της Πανελλήνιας για το μάζεμα. Όσοι ενδιαφέρονται να ανέβουν νωρίτερα για να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν οποιαδήποτε ημερομηνία.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@speleo.gr και στα τηλέφωνα 6977005913 (Χ. Νικολαΐδου), 6973955081 (Γ. Πορτοκάλογλου)

1η ενημέρωση

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, ο ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο θα διοργανώσει την 15η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση (15η ΠΣΣ). Η συνάντηση θα είναι κατασκηνωτική και θα πραγματοποιηθεί στη θέση Βρωμονέρα, στο όρος Μαυροβούνι – Σκοτεινή στην Ανατολική Νοτιοανατολική πλευρά της Δίρφυς. Η Βρωμονέρα είναι ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 790 μέτρων.

 

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά αξιόλογα σπήλαια. Το πρόγραμμα της Πανελλήνιας περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρκετά από αυτά, σπηλαιολογικό παιχνίδι, πεζοπορικές εκδρομές και παρουσιάσεις σπηλαιολογικού ενδιαφέροντος.

Ελέγχετε τακτικά τη σελίδα μας για ενημέρωση και πληροφορίες σχετικά με την 15η ΠΣΣ.

Με σπηλαιολογικούς  χαιρετισμούς

ΣΠΕΛΕΟ